Родичі полонених моряків зустрілися з головою делегації ЄС в Раді Європи

Родичі полонених моряків зустрілися з головою делегації ЄС в Раді Європи

Укрінформ
Представник Уповноваженого ВР України з прав людини разом з родичами захоплених українських моряків зустрілися з головою делегації ЄС у Раді Європи.

Про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Сьогодні в Страсбурзі, у рамках Зимової сесії ПАРЄ, відбулася зустріч мого представника у справах захисту прав військовослужбовців Олега Трохименка з Головою делегації ЄС в Раді Європи Мегленою Куневою. На зустрічі також були присутні рідні наших моряків. Олег Трохименко розповів Меглені Куневій про події у Керченській протоці, про збройний напад РФ, взяття моряків у полон та про ганебне судилище над ними", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Денісова розповіла дипломатам та родичам моряків про результати судових засідань

Денісова зауважила, що її представник поінформував про вжиті заходи, спрямовані на звільнення українських військовослужбовців, і наголосив, що РФ нехтує нормами міжнародного гуманітарного права.

"Родичі звернули увагу на тяжкий стан поранених. Висловили прохання до країн ЄС негайно втрутитись у ситуацію та вплинути на повернення хлопців додому. Або передати їх до третьої (нейтральної) країни для надання кваліфікованої медичної допомоги", - написала вона.

Водночас, як повідомила український омбудсмен, Посол ЄС у Раді Європи підтримала прагнення звільнити українських моряків та запевнила, що країни ЄС "підтримують територіальну цілісність України, вимагають безумовного звільнення військовополонених і надання негайної кваліфікованої допомоги пораненим морякам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-