Денісова розповіла дипломатам та родичам моряків про результати судових засідань

Денісова розповіла дипломатам та родичам моряків про результати судових засідань

Фото
Укрінформ
Брифінг за участю представників низки посольств, а також родичів військовополонених українських моряків провела Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Провела брифінг з представниками посольств різних країн спільно з координатором групи адвокатів Миколою Полозовим. Участь також узяли батьки українських військовополонених моряків", - йдеться у дописі.

За словами Денісової, серед країн-учасників були представники Румунії, Норвегії, Нідерландів, Кіпру, Австрії, Португалії, Болгарії, Люксембургу, Хорватії, Канади, Великої Британії, США, Фінляндії, Словенії, Мальти, Греції, Швейцарія, Данії, Литви, Швеції, Естонії, Представництва ЄС в РФ, Латвії, Чехії.

Омбудсмен розповіла дипломатам про результати судових засідань, які відбулись 15 та 16 січня, щодо продовження терміну тримання під вартою українським морякам.

"Наголосила на тому, що одним з головних питань залишається стан поранених. Ми вимагаємо підтверджену медичними довідками офіційну інформацію про стан здоров’я наших моряків", - зазначила вона.

Відповідаючи на запитання дипломатів, Денісова сказала, що українська сторона наполягає на звільненні військовополонених моряків без будь-яких умов зі сторони РФ, зважаючи на основоположні принципи, які закладено у Женевській конвенції.

Читайте також: Полонений командир катера "Нікополь" Небилиця зустрічає 25-річчя під арештом

Омбудсмен попросила дипломатів посилити тиск на російську владу щодо дотримання РФ норм міжнародного гуманітарного права, збереженні та подальшому посиленні відповідних санкцій.

"Рідні наших хлопців змогли особисто розповісти дипломатам про своє ставлення до ситуації, самопочуття і почули на свою адресу слова підтримки від представників іноземних держав", - поінформувала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні РФ «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

15 - 16 січня Лефортовський суд Москви продовжив арешт ще на три місяці всім українським морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-