Слідство зібрало всі документи про розстріли активістів на Майдані - генпрокурор

Слідство зібрало всі документи про розстріли активістів на Майдані - генпрокурор

Укрінформ
Слідство у справі Майдану зібрало всі документи, необхідні для оголошення підозри причетним до розстрілів людей під час Революції Гідності.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Прийде час, коли ми посадимо всіх, хто відповідав за насильство на Майдані проти мирних демонстрантів. Це дуже довгі суди. Тому що коли сто вбитих, півтори тисячі поранених, то це величезна кількість учасників суду. Середня ланка втекла в Москву. Вища ланка, яка віддавала злочинні накази, там же. Але ми це зробимо. Ми вже закінчили всі необхідні дії для того, щоб визначити підозри тим, хто дав злочинні накази розстрілювати людей", - сказав він.

За словами генпрокурора, слідство разом з незалежними експертами бачать зв'язок між діями колишнього президента Віктора Януковича, який втік із країни, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та низки інших колишніх правоохоронців.

"Тікаючи, злочинці знищили документи, сервери, розпиляли автомати, знищили гільзотеку. І тим не менше, по крихтах ми змогли зібрати документи. У нас є відео кожної секунди, кожної точки Майдану, які зробила одна дуже розумна, смілива дівчина. Тепер ми можемо мати 3D-картину того, що відбувалося, з будь-якого ракурсу в цей момент на Майдані ", - зазначив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-