Ще 10 кандидатів виключили з конкурсу до Антикорупційного суду

Ще 10 кандидатів виключили з конкурсу до Антикорупційного суду

Укрінформ
Ввечері 21 січня закінчилось друге спільне засідання Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо 12 кандидатів.

За його підсумками ще 9 сумнівних кандидатів виключили з конкурсу до Антикорупційного суду, ще один кандидат покинув конкурс за власним бажанням, повідомляє прес-служба вищої кваліфікаційної комісії суддів України

З конкурсу виключили Петра Бурду, Миколу Дідика, В’ячеслава Дмитрієва, Олега Кімстачова, Віктора Онуфрієва, Івана Соловйова, Руслана Хитрика, Тетяну Черниш та Дмитра Ягунова.

Кандидат Микола Дідик зняв свою кандидатуру із конкурсу добровільно.

Читайте також: Міжнародні експерти ветували ще 12 кандидатів до антикорупційного суду

Кандидати мали можливість прокоментувати сумніви щодо їхньої доброчесності та професійності, висловлені міжнародними експертами, а також відповісти на додаткові запитання.

«За результатами засідання участь у конкурсі продовжують Інна Білоус, суддя, яка заборонила акцію протесту у Тернополі під час Революції Гідності та потрапила до списку негідних кандидатів до Антикорсуду на думку громадськості, та Петро Феськов, до майна якого попередньо були питання», — повідомляє Центр протидії корупції.

Наступні спільні засідання ВККС та ГРМЕ заплановані на 22 січня, 23 січня, 24 січня та 28 січня.

Раніше Громадська рада міжнародних експертів виключила з конкурсу до Антикорсуду 8 кандидатів. Рада міжнародних експертів сумнівалася у доброчесності майже половини зі 113 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-