Міжнародні експерти ветували ще 12 кандидатів до антикорупційного суду

Міжнародні експерти ветували ще 12 кандидатів до антикорупційного суду

Укрінформ
Громадська рада міжнародних експертів на третьому засіданні поставила під сумнів ще 12 кандидатів до Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

"Сьогодні під сумнів поставили ще 12 кандидатів, доброчесність та професійність яких розглянуть на спільному засіданні із Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, серед сумнівних кандидатів опинилися Маркіян Галабала, Юрій Бурбела, Ігор Січеславський, Валерія Чорна, Андрій Малєєв, Василь Постульга, Сергій Бондар, Валерій Станіславський, Ігор Кос, Діана Заніні, Василь Гончарук та Ольга Саландяк.

Як зазначається, 8 із 12 заветованих кандидатів є також у списку сумнівних кандидатів, який днями презентували громадські організації.

Загалом на трьох засіданнях ради міжнародних експертів номінувані на виключення з конкурсу 32 кандидати.

Читайте також: Міжнародні експерти радять ветувати ще 12 кандидатів до Антикорупційного суду

Громадська рада міжнародних експертів має 30 днів, до 26 січня, для ветування сумнівних кандидатів. Потім на спільному засіданні ГРМЕ та Вищої кваліфікаційної комісії суддів буде проведено голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності. Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, він чи вона не зможе претендувати на посаду судді.

Згодом кваліфікаційна комісія суддів на власний розсуд обере переможців конкурсу із решти кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-