Нові громади щодня приєднуються до Православної церкви - Епіфаній

Нові громади щодня приєднуються до Православної церкви - Епіфаній

Укрінформ
Українська православна церква не прагне протистояння у процесах приєднання до неї храмів, а лише миру та добровільного переходу.

Про це предстоятель Православної церкви України Епіфаній сказав журналістам після літургії та чину освячення води у Михайлівському соборі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми чуємо повсякденно, що ті чи ті громади поступово мирно приєднуються до єдиної церкви. Не прагнемо протистоянь, хочемо, щоб усе відбувалося мирно на добровільних засадах. Можливо, хтось хотів, щоб більше храмів одразу ж переходили. Але зараз ми мусимо уладнати усі юридичні питання. Державою приймається відповідна законодавча база для того, щоб ці процеси у майбутньому були спокійними, мирними і, щоб народ добровільно, виявляючи бажання єднання приєднувався до єдиної помісної української православної церкви», - наголосив предстоятель ПЦУ.

Читайте також: Епіфаній прокоментував закон про перехід релігійних громад

Православна церква України утворена 15 грудня 2018 року на визнаному Вселенським патріархатом помісному соборі шляхом об'єднання українських православних юрисдикцій на ґрунті повної канонічної незалежності.

Підписання та отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України відбулося 5-6 січня 2019 року в соборі святого Георгія, кафедральному соборі Вселенського Патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-