Українська церква не підпорядковується Константинополю - Епіфаній

Українська церква не підпорядковується Константинополю - Епіфаній

Укрінформ
Предстоятель Православної української церкви Епіфаній наголосив, що українська церква не підпорядковується Константинополю.

Про це він сказав під час відкриття пам'ятника митрополиту Василю Липківському в Черкасах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші супротивники говорять про те, що ми не маємо справжньої автокефалії, ми підпорядковані Константинополю, це неправда. Цей документ, Томос, чітко засвідчує, що ми є незалежною, автокефальної святійшою церквою України. Згідно з Томосом, ми посідаємо почесне 15 місце серед інших помісних православних церков. У скорому часі, я вірю, ми отримаємо визнання і від наших сестер - церков, які визнають цей акт Вселенського патріарха Варфоломія про визнання автокефального статусу української церкви", - сказав Епіфаній.

Він наголосив, що Томос отримав в від імені всіх православних українців і автокефалія - це велика відповідальність.

Читайте також: Москва своїми провокаціями намагається випробувати нашу єдність - Порошенко

"Господь сподобив мені отримати Томос з рук Патріарха Варфоломія, але я це зробив від імені всіх вас, православних українців, які також молилися, вболівали і чекали на цю історичну подію, бо саме ми спільно досягли того, чого прагнули наші предки, за що боролися", - сказав Епіфаній.

Він привітав українців зі святом Богоявлення та подякував Президенту України за зусилля в отриманні Томоса.

Як повідомляв Укрінформ, Епіфаній озвучив дату свої інтронізації. Інтронізація відбудеться 3 лютого.

Президент України Петро Порошенко та предстоятель ПЦУ Епіфаній відкрили пам'ятник засновникові УАПЦ митрополиту Василю Липківському у Черкасах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-