Москва своїми провокаціями намагається випробувати нашу єдність - Порошенко

Москва своїми провокаціями намагається випробувати нашу єдність - Порошенко

Укрінформ
Провокації з боку Москви щодо автокефалії української церкви мають на меті створити конфлікти і протиставити одну релігійну громаду іншій.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відкриття пам'ятника митрополиту Василю Липківському у Черкасах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Провокації з боку Москви щодо автокефалії української церкви були і продовжуються досі. Мета ворога - створити конфлікти, протиставити одну громаду іншій, знову випробувати нашу єдність. Наполягаю і зроблю все необхідне, щоб перехід (церковних громад до Православної церкви Украиїни - ред.) був виключно мирним і законним", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, 15 грудня 2018 року у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Читайте також: Порошенко відкрив пам’ятник Липківському у Черкасах

Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

У неділю, 6 січня, у Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

17 січня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-