У Києві презентували книгу глави УГКЦ Святослава Шевчука

У Києві презентували книгу глави УГКЦ Святослава Шевчука "Діялог лікує рани"

Фото
Укрінформ
У Києві презентували книгу глави Української греко-католицьккої церкви Блаженнійшого Святослава Шевчука "Діялог лікує рани".

Про це  повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Книга називається "Діалог лікує рани". Цю назву дав пан Кшиштоф Томашик (редактор Католицького інформаційного агентства), тому що коли ми спілкувалися, ми не знали, яку назву дати нашій розмові. Це спілкування виникло з однієї важливої потреби. В останні два три роки українсько-польські відносини переживають непростий період. Певний момент на рівні істориків, дипломатів цей діалог у певному сенсі зайшов у глухий кут . Ми начебто перестали чути один одного. Хоча ми вважаємо наших польських братів стратегічними партнерами у розбудові нашого європейського дому. І ось з'явилася ініціатива і прийшла вона з польської сторони, щоб розпочати діалог на рівні віруючих сердець - говорити від серця до серця, відштовхуючись від спільного християнського та загальнолюдського фундаменту,"- сказав Блаженнійший Святослав.

У Києві презентували книгу глави УГКЦ Святослава Шевчука "Діялог лікує рани"/Фото: Павло Багмут, Укрінформ

"Ця книга - розмова про теми які хвилюють не лише польське та українське суспільство , ця книжка була вперше видана у Польщі та розрахована на польського читача . Але вона виявилася настільки цікавою, адже Блаженніший говорить не лише про діалог між українцями і. поляками, а про важливість діалогу в будівництві незалежної України. Про те, як діалог стає зброєю проти тоталітарних машин",- сказав на презентації народний депутат Микола Княжицький.

Книга "Даілог лікує рани" видана львівським видавництвом "Свічадо", вона побудована як інтерв'ю Блаженнійшого Святослава редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томашику. Блаженнійший Святослав розповідає про свій шлях у житті та служіння, про минуле та сучасність УКГЦ . Також у книзі порушуються гострі та болючі теми, зокрема польсько-українських відносин, відносин УКГЦ із Російською православною церквою. У книжці також є свідчення Блаженнійшого Святослава про Папу Римського святого Івана Павла II та блаженної пам'яті Любомира Гузара.

Читайте також: Інтронізація предстоятеля ПЦУ відбудеться 3 лютого

На презентації були присутні Президент України Петро Порошенко, Предстоятель Православної церкви України Епіфаній, віце прем'єр міністр В'ячеслав Кириленко, віце прем'єр міністр Іванна Клімпуш Цинцадзе, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, народні депутати Ганна Гопко, Оксана Сироїд, Микола Княжицький та Віктор Єленський, посол Канади в Україні Роман Ващук, посол Польщі в Україні Ян Пєкло, співак та композитор Святослав Вакарчук, письменники Оксана Забужко та Іван Малкович, українські політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-