Нащадок гетьмана Розумовського прибув на дипломатичне прийняття

Нащадок гетьмана Розумовського прибув на дипломатичне прийняття "Скарби нації"

Укрінформ
Нащадок гетьмана Кирила Розумовського Грегор Розумовський спеціально прибув з Австрії до Києва на дипломатичне прийняття «Скарби нації», під час якого презентують документальний фільм про добу козацтва із циклу «Україна. Повернення своєї історії».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю за честь те, що долучився до створення цього фільму, але був дуже вражений тим, наскільки сфальшованою є історія України, називаючи історію, архітектуру, всі картини, реліквії. Але унікальність України полягає у тому, що попри все це, вона змогла зберегти свою культуру, цінності", - сказав Розумовський.

Він вважає, що головну роль у цьому відіграли люди, які є небайдужими до своєї історії, до правди . "Історію України намагалися приховати, переписати, усіма способами знищити, але це не вдалося. Настав час для повернення історії України українцям", - додав нащадок гетьмана.

Читайте також: У «Софії Київській» розпочалося дипломатичне прийняття «Скарби нації»

На прийомі присутні представники посольств та дипломатичних місій в Україні, урядовці, народні депутати України, міжнародні та українські ЗМІ, представники історичних установ.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках цього заходу гостям презентували унікальні історичні артефакти та документальний фільм про добу козацтва із циклу «Україна. Повернення своєї історії» телеканалу 1+1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-