Порошенко у Борисполі взяв участь у подячному молебні з нагоди отримання Томоса

Порошенко у Борисполі взяв участь у подячному молебні з нагоди отримання Томоса

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь у подячному молебні з нагоди отримання Томоса про автокефалію Православної церкви України у Свято-Миколаївському храмі Борисполя.

Як повідомляє прес-служба глави держави, перед початком святкової літургії, яку відправив предстоятель Православної церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній, Томос був внесений у храм.

«Томос є Божим подарунком. Так само буде з ЄС і НАТО, коли українці будуть об’єднані. А вони будуть об’єднані, коли матимуть духовний фундамент», - сказав Президент.

При цьому він підкреслив, що отримання Томоса про автокефалію помісної церкви є «подією не менш важливою, ніж Акт про проголошення незалежності України».

«Томос та єдина церква є духовним фундаментом для усіх православних і не тільки православних. Єдина церква і Томос є елементом державотворення і ми творимо, ми зміцнюємо нашу Українську державу», - сказав Президент.

Предстоятель Православної церкви України подякував Президентові за його зусилля щодо отримання Томоса.

Участь Порошенка у подячному молебні з нагоди отримання Томосу / Фото: Палінчак Михайло

Читайте також: Держава не прискорюватиме перехід парафій до складу ПЦУ - Порошенко

«Президент України Петро Олексійович зумів достукатися до сердець усіх українських ієрархів, а також до серця Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія. Ми спільними зусиллями, церковні ієрархи і державні мужі на чолі з Президентом зуміли здолати цей нелегкий шлях», - наголосив митрополит Епіфаній.

Він також наголосив, що в Томосі вписане ім’я Президента України. «Ваше ім’я назавжди увійде в історію нашого українського народу та нашої церкви нарівні зі славними керманичами Володимиром Великим, Ярославом Мудрим, Костянтином Острозьким, гетьманом Іваном Мазепою, які зробили дуже багато, щоб наша Українська держава постала, а наша Українська церква дійшла до часу, коли ми можемо святкувати нашу духовну перемогу і свідчити, що ми прагнемо єдності. І Господь нас об’єднав навколо Київського престолу, і ми у своїй державі мали єдину помісну церкву», - сказав митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-