Держава не прискорюватиме перехід парафій до складу ПЦУ - Порошенко

Держава не прискорюватиме перехід парафій до складу ПЦУ - Порошенко

Укрінформ
Держава не буде прискорювати процес переходу парафій УПЦ МП до складу єдиної Православної церкви України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на відкритті Бориспільського академічного ліцею, повідомляє прес-служба глави держави

"Після надання Томоса про автокефалію по всій Україні вже більше 60 парафій перейшли до складу єдиної Православної церкви України. Ми не будемо це прискорювати, але будемо дякувати кожному, хто робить такий розумний вчинок", - сказав Порошенко.

Він наголосив на важливості незалежності Православної церкви України і підкреслив, що держава не має втручатися в діяльність церкви.

"Особливо, коли це іноземна держава. Не може українська церква керуватися з Москви – коли Росія напала на нас, загарбала Крим, вчинила агресію проти нашої держави на сході, вбиває українців. І зараз через різні елементи гібридної війни, включаючи церкву, намагається підірвати стабільність України зсередини», - зауважив Президент.

Читайте також: На Чернігівщині перша церква МП перейшла до помісної церкви

Він підкреслив, що зараз українці об’єдналися навколо церкви і подякував Вселенському Патріарху Варфоломію, почесному Патріарху Київському і всієї Русі-України Філарету, ієрархам українських православних церков та всім, хто вірив і молився за створення єдиної помісної автокефальної православної церкви в Україні.

«Ми молимося, і я сподіваюся, що Господь пошле розум українським священикам і вони продовжать процес об’єднання в єдину церкву, без будь-якого тиску з боку держави. Бо, як сказав Блаженніший Епіфаній, ми йдемо з любов’ю і з молитвою», - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-