На Чернігівщині перша церква МП перейшла до помісної церкви

На Чернігівщині перша церква МП перейшла до помісної церкви

Укрінформ
Релігійна громада Свято-Вознесенської парафії села Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині першою в області прийняла рішення про перехід із МП до помісної Православної церкви України.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердив начальник відділу у справах національностей та релігій департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олексій Степаненко.

"Вчора були загальні збори громадян у селі Оленівка за участю представників релігійної громади - парафіян місцевої Свято-Вознесенської парафії. На цих зборах люди й проголосували за перехід до ПЦУ", - сказав він.

За словами Степаненка, наступним кроком громади стане звернення до єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового священика. Адже перехід парафії відбувся нібито без згоди чинного настоятеля храму.

За інформацією Оленівського сільського голови Володимира Кривця, в Оленівці проживає 907 людей, участь у зборах брало 72 жителі села і 25 гостей. За перехід церкви проголосувало 37 присутніх.

Читайте також: Вісім парафій УПЦ МП на Волині захотіли до помісної церкви одразу після Томосу

Місцевий храм належить до Ніжинської єпархії УПЦ МП. Питання його переходу в ПЦУ внесли до порядку денного спонтанно, просто на зборах. Тому батюшку на них ніхто не запрошував.

У коментарі обласному телеканалу (UA:Чернігів) настоятель оленівського храму Олександр Гладиш назвав рішення зборів провокацією і сказав, що за перехід церкви голосували люди, які не мають до Оленівки жодного стосунку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-