"Попри погрози з боку РФ": Порошенко подякував Варфоломію за сміливість

Укрінформ
Петро Порошенко наголосив, що Україна нині вкрай потребує єдності та об'єднання.

Про це він сказав, виступаючи на подячному молебні за отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України під час робочої поїздки до Вінницької області, інформує прес-служба глави держави.

«Я хочу подякувати Його Блаженству владиці Епіфанію, від щирого серця хочу подякувати людині, яку я претендую на розкіш називати своїм другом, владиці Симеону, владиці Олександру і всім ієрархам, які є. Хочу подякувати ієрархам українських церков, які прийняли рішення об’єднатися. І Святішому Філарету, і Блаженішому Макарію. Бо об’єднання і єдність – це те, чого зараз вкрай потребує Україна», - сказав Порошенко.

Він нагадав усі етапи процесу створення Православної церкви України та зауважив, що переговори з цього питання із Вселенським патріархатом проводилися тривалий час.

Глава держави подякував Вселенському патріарху Варфоломію за рішучість, сміливість, віру і мудрість, які Його Всесвятість продемонстрував у вирішенні цього питання. «Незважаючи на шалений тиск з боку Російської Федерації – країни-агресора, прямі погрози, погрози йому, погрози церкві, він це зробив», - сказав Порошенко.

Читайте також: На все життя запам’ятаю свої відчуття з Об’єднавчого собору - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко у неділю, 13 січня, перебуває на Вінниччині, де відвідав літургію з нагоди отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, куди і привезли Томос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-