На все життя запам’ятаю свої відчуття з Об’єднавчого собору - Порошенко

На все життя запам’ятаю свої відчуття з Об’єднавчого собору - Порошенко

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що на все життя запам’ятає відчуття із Об’єднавчого собору православних церков 15 грудня.

Про це він сказав під час промови у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, куди привезли Томос про автокефалію ПЦУ, у неділю, 13 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я на все життя запам’ятаю своє відчуття з 15 грудня, з собору Святої Софії, де дуже довго служили службу Божу. А нарешті 7 січня була дивна, фантастична та урочиста служба Божа, коли ми дякували Господу за помісну православну церкву. І це було непросто, і Собор у Софії замість двох годин ішов майже 11, і були складні дискусії, але Господь послав єдність українським ієрархам, українським священникам, українським вірянам, які мали високу честь бути присутніми на цьому соборі”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що у день Об’єднавчого собору на Софійській площі зібралося понад 40 тисяч українців.

“Коли ми з Його Блаженством по закінченню Собору з обрання предстоятеля вийшли до них і повідомили цю добру звістку, я вперше в житті бачив, що серед 40-тисячної громади людей абсолютна більшість плакала...”, - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко у неділю перебуває на Вінниччині, де відвідав літургію з нагоди отримання Томосу про автокефалію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці.

Читайте також: Порошенко: За вуха в нову церкву ніхто тягнути не буде - ні влада, ні священики

Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-