Прем’єр: Право на створення ПЦУ — ще один крок ствердження незалежності України

Прем’єр: Право на створення ПЦУ — ще один крок ствердження незалежності України

Фото
Укрінформ
Володимир Гройсман заявив, що здобуття Україною права на створення Єдиної Помісної Автокефальної Православної Церкви України це ще один історичний крок ствердження незалежності України.

Про це він сказав під час виступу у Вінниці, що транслювався на його сторінці у Facebook, після літургії з нагоди отримання Томоса про автокефалію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Те, що саме в ці різдвяні дати Україна здобула право на створення Єдиної Помісної Автокефальної Православної Церкви, це є ще один найважливіший історичний крок ствердження нашої незалежності. Це означає тільки єдине: що до тієї мети, як би нам не було важко, мети нашого українського успіху, ми зробили ще один крок”, - наголосив Гройсман.

Робоча поїздка Володимира Гройсмана на Вінниччину / Фото: Мусієнко Владислав

Він також висловив переконання в тому, “що далі православна церква буде тільки розвиватися і зростати через діалог, через любов, через віру”.

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

Читайте також: ПЦУ: на Буковині після переходу громад нацменшин їм збережуть мову богослужіння

У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-