Російські тюремники заявляють, що поранених українських моряків днями переведуть у СІЗО

Російські тюремники заявляють, що поранених українських моряків днями переведуть у СІЗО

Укрінформ
Троє українських моряків, які отримали поранення при захопленні кораблів ВМС України російськими військовими в районі Керченської протоки, найближчим часом будуть виписані з лікарні слідчого ізолятора в загальні камери.

Про це заявив заступник глави Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерій Максименко, повідомляє Інтерфакс.

"Всі вони готові до виписки, в найближчі дні випишемо їх з лікарні на загальний режим, оскільки всі функції організму повністю відновлені", - сказав Максименко.

Він також заявив, що лікування Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру і Василю Сороці "надається в повному обсязі".

"Воно вже практично закінчено, але все одно кожного дня їх оглядають лікарі - хірург, терапевт, іноді запрошуємо невропатолога. Показники всіх аналізів у всіх трьох - кров, біохімія - практично ідеальні, температура - 36,6. Всі троє ходять, за свята набрали вагу - по 1,5-2 кг, оскільки їхній раціон харчування посилений", - стверджує Максименко.

Читайте також: У РФ продовжили слідство у справі військовополонених українських моряків до 25 травня - адвокат

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що трьом пораненим українським морякам у московському СІЗО "Матроська тиша" з початку цього року не дають ліки. Більш того, українській стороні не було надано жодної медичної довідки про стан здоров'я моряків.

На думку Денісової, поранених треба було б передати на обстеження в іншу країну, оскільки довіряти інформації з РФ не можна.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, і 24 моряка.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матроська тиша".

За словами адвоката Миколи Полозова, всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії про порушення прав затриманих українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-