Екзарх Константинополя підтвердив, що ПЦУ може отримати патріархію

Екзарх Константинополя підтвердив, що ПЦУ може отримати патріархію

Укрінформ
Зміни до Томосу про автокефалію Православної церкви України та проголошення патріархії цілком можливі.

Про це екзарх Константинополя архієпископ Даниїл Памфільський Української православної церкви сказав в інтерв’ю ВВС Україна.

“Це буде зміна Томосу і проголошення патріархії. Константинополь ніколи не приховував, що це цілком можливо”, - сказав він, відповідаючи на запитання щодо можливості внесення поправок і додав: “Це буде новий документ із проголошенням патріархату”.

За його словами, тоді чинний, каліграфічно виписаний документ передається в архів, а замість нього надають новий. “Ми маємо свою копію, а церква - свою. І вони мають бути ідентичними, щоб не сталося такого, як з документом, який дає право на автокефалію Російській православній церкві”, - додав екзарх.

Даниїл зазначив, що не бачив московського документа і не є видатним знавцем грецької мови. “Але, наскільки мені відомо, ці документи мають різний зміст. І підписи на тому документі, який представляє РПЦ, відмінні від тих, які поставлені на тому, що зберігається тут, у Стамбулі”, - додав він.

Читайте також: США зробили заяву щодо отримання Україною Томоса про автокефалію

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-