США зробили заяву щодо отримання Україною Томоса про автокефалію

США зробили заяву щодо отримання Україною Томоса про автокефалію

Укрінформ
Сполучені Штати назвали вручення Києву Томоса про визнання автокефалії Православної церкви України "історичним досягненням" та пообіцяли й надалі підтримувати український народ.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майкла Помпео, поширеній у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Проголошення 6 січня автокефалії незалежної Православної церкви України є історичним досягненням в той час, як Україна прагне визначити своє майбутнє. З цієї важливої нагоди Сполучені Штати підтверджують свою непохитну підтримку суверенної, незалежної України", - підкреслюється в документі.

Як зауважив Помпео, Сполучені Штати зберігають рішучу підтримку релігійної свободи, включаючи свободу для членів релігійних груп сповідувати релігію відповідно до своїх переконань, без зовнішнього втручання.

Читайте також: Держава не чинитиме жодного тиску на парафіян — Порошенко

Глава Держдепартаменту також привітав висловлювання митрополита Епіфанія про те, що Православна церква України є відкритою для всіх православних вірян. Крім того, американська сторона підтримала заклик митрополита до урядових посадовців і церковних діячів сприяти толерантності та повазі до свободи представників усіх релігій.

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-