Перед виходом судно, що затонуло під Самсуном, пройшло дві перевірки - механік

Перед виходом судно, що затонуло під Самсуном, пройшло дві перевірки - механік

Укрінформ
Перед виходом у свій останній рейс судно, що затонуло 7 січня під Самсуном, пройшло дві перевірки - в Панамі і в Росії.

Про це під час зустрічі з послом України в Туреччині та пресою в Анкарі розповів другий механік Станіслав Шевчук, повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Судно пройшло дві перевірки: спочатку панамську, приїжджали панамські регістори, зробили свій висновок. Також було пройдено російський контроль, перевіряли технічний стан. Зауважень не було, все працювало», - сказав Шевчук.

Шевчук розповів, що судно затонуло буквально за п'ять хвилин.

«Почули тріск. На містку хлопці побачили, що ніс судна вже відвалився, і відразу повідомили всім, що потрібно залишати судно. Всі схопили свої рятувальні засоби і вибігли. Судно затонуло буквально за п'ять хвилин. Це було приблизно о 7.45», - додав моряк.

Читайте також: Порятунок моряків біля Самсуну проходив у надзвичайно складних умовах - посол України

За його словами, представники компанії-роботодавця під час зустрічі з моряками пообіцяли виплачувати зарплату, доки вони не влаштуються на роботу.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 січня біля берегів Самсуна через несприятливі погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинуло четверо українців, семеро потрапило в лікарню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-