Держава і церква мають разом працювати над об'єднанням православ'я - Філарет

Держава і церква мають разом працювати над об'єднанням православ'я - Філарет

Укрінформ
Патріарх Філарет переконаний, що держава і церква мають разом працювати над об'єднанням православних церков в Україні, бо без незалежної церкви повністю незалежна Українська держава неможлива.

Про це він заявив у промові після подячного молебню у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного з нагоди отримання Томоса про автокефалію та утворення Православної церкви України|, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процес об'єднання українського православ'я тільки розпочався, але так само, як ми вірили в те, що отримаємо Томос у 1992 році, коли мало хто вірив у це, а ми вірили і досягли, так само ми віримо, що з Божою допомогою об'єднаємо в Україні все православ'я в єдину українську православну церкву. Але нам треба працювати разом з державою. Нас часто звинувачують у тому, що нібито держава втручається у церковні справи. Держава не втручається, але для держави не байдуже, буде в Україні незалежна православна церква чи не буде. Якщо не буде в Україні незалежної церкви, то Української держави як такої теж не буде... Тому і держава, і церква працюють у цьому напрямку разом", - сказав Філарет.

Читайте також: Філарет вручив Порошенку орден Андрія Первозванного

Він додав, що це "вільний шлях, Божий шлях, прямий шлях, яким ми йшли до цього часу і будемо йти з вірою в нашу остаточну перемогу", яка полягає у звільненні сходу України від російських агресорів та об'єднанні всього українського православ'я.

"І ми віримо, що з допомогою держави ми цього досягнемо", - акцентував Філарет.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-