Вбивство студенток у Харкові: рідні забрали тіла додому — у Туреччину

Вбивство студенток у Харкові: рідні забрали тіла додому — у Туреччину

Укрінформ
Рідні двох студенток медичного факультету Харківського національного університету імені Каразіна, убитих 31 грудня 2018 року на зйомній квартирі, відвезли їх тіла з Харкова додому.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів почесний консул Турецької Республіки в Харкові Володимир Білий.

"Щойно рейсом на Стамбул з міжнародного аеропорту "Харків" на батьківщину відбули рідні загиблих дівчат, які прибули напередодні до Харкова , вони відвезли їх тіла додому", - зазначив Білий.

За його словами, зі Стамбула рідні поїдуть у регіони Туреччини: "Дівчат буде поховано в рідних місцях".

"В аеропорту рідні загиблих дівчат подякували представникам різних відомств - поліції, прикордонної служби, митниці, університету імені Каразіна, де відбулася панахида за загиблими - за надану допомогу в оформленні всіх документів, необхідних для перевезення тіл. Вони також висловили подяку харків'янам за співчуття їх горю ", - додав Білий.

Читайте також: Підозрюваного у вбивстві студенток у Харкові затримали на могилі батька — ЗМІ

"Як сказав батько Зейнеп (однієї з убитих студенток - ред.), у нього в роду 3 брати і 2 сестри, і ні у кого немає дітей, і тому його єдина дочка була дочкою для всіх родичів, і ця втрата непоправна. Водночас батько підкреслив, що він довіряє Харкову і харків'янам, і якби у нього була ще одна дочка, він відправив би її вчитися до Харкова ", - сказав Білий.

За його словами, в Харкові тривають слідчі дії в рамках провадження, відкритого за фактом подвійного вбивства: "Призначено експертизи, які триватимуть 1-1,5 місяці. Після закінчення всі результати буде перекладено турецькою мовою і відправлено через Генпрокуратуру України в Туреччину".

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня в орендованій квартирі в будинку по вулиці Валентінівській у Харкові було виявлено тіла двох студенток медичного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна - їх імена Букет Йилдиз і Зейнеп Хусюнбей. У обох дівчат було перерізане горло. Тоді ж встановлено, що вбивця залишив Україну.

5 січня турецька поліція затримала 20-річного злочинця - його ім'я Цокмез Гусну Цан - на кладовищі в Стамбулі біля могили батька. Затриманого заарештовано. Він визнав провину.

За повідомленням директора департаменту комунікації МВС України Артема Шевченка, злочинця, підозрюваного у вбивстві двох студенток в Харкові, будуть судити в Туреччині: "За турецькими законами, йому загрожує довічне ув'язнення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-