Підозрюваного у вбивстві студенток у Харкові затримали на могилі батька — ЗМІ

Підозрюваного у вбивстві студенток у Харкові затримали на могилі батька — ЗМІ

Фото
Укрінформ
Громадянин Туреччини, який у Харкові вбив двох турецьких студенток, залишив записку на могилі свого батька. Саме там, на кладовищі у Стамбулі, його затримала поліція.

Текст записки з турецької мови переклав студент з Туреччини, який вчиться у Харкові, повідомляє портал ГородХ .

«Там написано: «У цьому світі немає справедливості. Якщо навіть мене посадять на 100 років у в'язницю, все одно я щодня несу своє покарання». Сенс записки в тому, що доля вже покарала його, коли забрала батька. І тюрма - не покарання для нього, тому що він давно вже живе з гіршим покаранням. У цій записці він не шкодує про те, що вбив дівчат», - пояснив студент, який переклав записку.

За словами студента-перекладача, в тюрмі вбивця довго не протягне: "Йому теж залишилося життя зовсім небагато. У нас на батьківщині вважають, що незабаром він загине. Тому що тих, хто позбавляє життя дівчат або дітей, незабаром вбивають свої ж співкамерники в тюрмі".

Читайте також: Підозрюваного у вбивстві двох студенток у Харкові судитимуть в Туреччині

Також місцеві ЗМІ у Харкові з посиланням на турецькі видання пишуть, що знайшовся свідок вбивства. Одна із загиблих студенток - Букет - за кілька хвилин до трагедії спілкувалася з другом з Німеччини по скайпу. Побачивши новини про загибель дівчат, хлопець звернувся в поліцію Німеччини і дав свідчення.

"Під час розмови у неї в квартирі пролунав дзвінок у двері, і я попросив не виключати скайп. Вона підійшла до дверей, відкрила, я почув коротку розмову, потім крик і звуки боротьби. Коли звуки припинилися, Цокмез Гусну Цан (підозрюваний у вбивстві - ред.) увійшов у кімнату, де був включений комп'ютер. Коли він побачив, що скайп включений, то відразу вимкнув комп'ютер", - повідомив хлопець.

За заявами турецької преси, після того, як цей свідок дав свідчення, вбивця визнав себе винним: "Це колишній хлопець Букет - Цокмез Гусну Цан. Його затримали в Туреччині через кілька днів після скоєння злочину. Він залишив записку на могилі свого батька у Стамбулі, біля якої був затриманий".

Як повідомляв раніше Укрінформ, тіла двох студенток медичного факультету Харківського національного університету ім.Каразіна - Букет Йилдиз і Зейнеп Хусюнбей - знайдено 3 січня в орендованій квартирі в будинку по вулиці Валентинівській. В обох дівчат було перерізане горло.

Встановлено, що підозрюваний у вбивстві залишив Україну. 5 січня турецька поліція затримала його.

За повідомленням директора департаменту комунікації МВС України Артема Шевченка, підозрюваного у вбивстві двох студенток у Харкові, будуть судити в Туреччині.

У Харкові тривають слідчі дії в рамках провадження, відкритого за фактом подвійного вбивства. Речові докази відправлено на експертизу.

фото: ГородХ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-