Денісова проводить зустріч з родичами військовополонених моряків

Денісова проводить зустріч з родичами військовополонених моряків

Фото
Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова проводить зустріч із родичами українських моряків, захоплених у полон російськими військовослужбовцями у листопаді минулого року.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Розпочали зустріч з родичами 24 українських військовополонених. Присутні представники центральних органів влади, які задіяні в процесі вирішення питання звільнення моряків, заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Сергій Бессараб, начальник штабу – перший заступник командувача Військово-морських сил ЗСУ Андрій Тарасов", - написала омбудсмен.

Вона уточнила, що серед присутніх також народний депутат України, уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній політв’язень Ахтем Чийгоз.

"Обговоримо стратегію нашої роботи, що вже зроблено, та подальші кроки. Звісно, у рідних багато запитань, і доцільно, щоб відповіді давали уповноважені на це особи, які залучені до процесу звільнення моряків", - додала Денісова.

Зустріч з родичами 24 українських військовополонених / Фото: Людмила Денісова, Facebook

Читайте також: Україна порушить питання захоплених РФ моряків на раді Україна-НАТО

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, та 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії щодо порушення прав затриманих українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-