В Україні за останні тижні зафіксували 64 випадки смерті через переохолодження – МОЗ

В Україні за останні тижні зафіксували 64 випадки смерті через переохолодження – МОЗ

Укрінформ
За останні тижні – з 12 грудня 2018 року по 8 січня 2019 року – в Україні внаслідок переохолодження померли 64 людини.

Про це повідомляє МОЗ.

«За період з 12 грудня 2018 року по 8 січня цього року за допомогою до закладів охорони здоров’я звернулись 1037 людей, постраждалих від переохолоджень та обморожень, 955 осіб госпіталізовано. За заключенням бюро судово-медичної експертизи, 64 людини померло внаслідок загального переохолодження (холодової травми)», - зазначили у МОЗ.

Там інформують, найбільша кількість людей, які постраждали внаслідок холодової травми зафіксована в Донецькій області – 135 людей.

«Також внаслідок переохолодження постраждала у Харківській області - 121 людина, у Дніпропетровській - 117, Київській – 90, Одеській – 69 людей», - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Супрун розвінчала міф про зігрівальну дію алкоголю

Як повідомляв Укрінформ, у МОЗ оприлюднили правила поведінки, які захистять від переохолодження і обморожень: правило №1 в холодну погоду - жодного алкоголю, адже відчуття тепла при його вживанні оманливе. Алкоголь розширює кровоносні судини на поверхні тіла, тож прилив крові викликає відчуття тепла. Внутрішні органи в цей час тепло втрачають. Втрата тепла з поверхні шкіри, кінцівок на холоді відбувається швидко, а загальна температура тіла знижується. Вдягайтеся багатошарово, обов’язково вдягайте рукавички, шапку, шарф, не носіть затісне взуття. Лікарі також рекомендують у морозну погоду уникати перевтоми, якщо ж перебуваєте на відкритому просторі, кожні півгодини-годину заходьте у тепле приміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-