Фріз запросила Червоний Хрест до розробки Закону “Про статус ветеранів війни”

Фріз запросила Червоний Хрест до розробки Закону “Про статус ветеранів війни”

Укрінформ
Закон про надання статусу учасника бойових дій (УБД) бійцям добровольчих підрозділів створить підстави для розуміння того, скільки добровольців брали участь в бойових діях на Сході, зокрема у 2014-2015 роках.

Про це сказала міністр у справах ветерапросила долучитись фахівців Червоного Хреста до співпраці у розробці нового Закону “Про статус ветеранів війнианів Ірина Фріз голові делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Алану Ешліманну.апросила долучитись фахівців Червоного Хреста до співпраці у розробці нового Закону “Про статус ветеранів війни

"Закон дозволить опрацювати питання апросила долучитись фахівців Червоного Хреста до співпраці у розробці нового Закону “Про статус ветеранів війнитого, скільки з них (добровольців) вважаються зниклими безвісти", - сказала Фріз.

Під час зустрічі з Іриною Фріз Алан Ешліманн розповів, що Червоний Хрест активно займається пошуками зниклих безвісти на непідконтрольній українській владі території. “Є велика неузгодженість з пошуком бійців добровольчих батальйонів, які, навіть запросила долучитись фахівців Червоного Хреста до співпраці у розробці нового Закону “Про статус ветеранів війни часом, не увійшли до підрозділів Збройних сил України, Нацгвардії. Нині немає структури чи організації, міністерства, яке б змогло допомогти в отриманні повної інформації про тих осіб, що зникли”, - зачервоний хрестзначив Ешліманн.

В ході зустрічі були обговорені питання співпраці Мінветеранів з МКЧХ щодо підтримки родин незаконно ув'язнених та родин зниклих безвісти. Зокрема, досягнуто домовленість про проведення спільної сесії для опрацювання питання щодо включення в програми для родин зниклих безвісти та родин ув'язених. “В нас вже є звернення від членів родин полонених та тих, хто зник безвісти. Ці проблеми є для нас дуже актуальними й ми готові над цим працювати”, - запевнила Ірина Фріз.

Читайте також: Фріз пропонує Rotary International підписати меморандум про співпрацю

Міністр запросила долучитись фахівців Червоного Хреста до співпраці у розробці нового Закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Цей закон має стати справді дієвим та таким, що зможе вирішувати актуальні потреби ветеранів та їхніх родин, на відміну від того, що діє зараз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-