Зі 118 кандидатів до Антикорупційного суду 55 не гідні обіймати посади — експерт

Зі 118 кандидатів до Антикорупційного суду 55 не гідні обіймати посади — експерт

Укрінформ
Громадські активісти виявили 55 недоброчесних претендентів на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Про це сказала під час прес-конференції експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на зараз ми бачимо, що 55 із 118 кандидатів до антикорупційного суду виглядають негідними обійняти посади антикорупційних суддів... Ми проаналізували офіційні держреєстри, декларації, судові рішення, повідомлення про поведінку суддів. І ,власне, такими є наші висновки", - сказала вона.

Красносільська зазначила, що громадські активісти під час аналізу виявили у вказаних кандидатів неправдиві дані у деклараціях про доходи, політично вмотивовані суддівські рішення, зокрема, стосовно учасників Революції гідності,і сумнівні політичні зв'язки.

"Політики не полишили надії провести лояльних до них кандидатів в антикорупційний суд. Вони можуть захотіти побачити там не лише тих, хто довів своє служіння системі, але і більш "сірих" кандидатів. Тих, кого можна тримати на гачку. Наша задача цього не допустити", - зазначила експерт ЦПК.

Читайте також: НАЗК назвало топ-10 порушників антикорупційного законодавства

За словами Красносільської, громадські активісти запрошують сумнівних кандидатів "надати переконливі докази по суті питань, які їм ставлять".

Як повідомляв Укрінформ, наразі триває конкурс до Вищого антикорупційного суду. За прогнозом ВККСУ, результати конкурсу стануть відомі 15-20 лютого цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-