Затонуле біля Туреччини судно перевозило крадене вугілля з Донбасу - МінТОТ

Затонуле біля Туреччини судно перевозило крадене вугілля з Донбасу - МінТОТ

Укрінформ
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомили, що могло перевозити судно, яке зазнало аварії в Чорному морі, внаслідок якої загинули члени команди, громадяни України.

Про це міністерство заявило у Facebook.

«Вантажне судно Volgo-Balt 214 під прапором Панами, що сьогодні зазнало аварії та затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) до порту Самсун (Туреччина). Цей російський порт у Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Судно з українцями затонуло біля берегів Туреччини

У міністерстві також звернули увагу на зміни в реєстрації судна: «До літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кіттс і Невіс, а в подальшому з серпня 2017 року – на прапор Панами».

Нагадаємо: уранці 7 січня в Чорному морі, біля берегів провінції Самсун на півночі Туреччини, через погодні умови затонуло вантажне судно під прапором Панами з 13 членами команди на борту, з яких, за повідомленнями, 11 були громадянами України і двоє Азербайджану. За повідомленнями турецьких засобів інформації, загинули шість членів команди.

Читайте також: Стали відомі імена моряків, які вижили в катастрофі біля берегів Туречини

В Міністерстві закордонних справ Азербайджану, зі свого боку, повідомили про загибель одного свого громадянина і про те, що пошуки другого ще тривали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-