Українська церква стане другою за величиною серед православних у світі — Філарет

Українська церква стане другою за величиною серед православних у світі — Філарет

Укрінформ
Українська православна церква у майбутньому стане другою за величиною в світі серед православних церков.

Про це заявив почесний патріарх ПЦУ Філарет, повідомляє "5 канал".

"Українська Церква після об’єднання всіх православних українців буде другою після російської церкви за величиною... А це значить, що вона відіграватиме у світовому православ’ї відповідну роль, тому що вона — велика. Так само, як і Україна. Україна через церкву зміцниться. І церква повинна впливати на наше суспільство морально — викорінювати неправду, несправедливість, корупцію, будувати справедливе життя на державних законах", — зазначив Філарет.

Він висловив переконання, що об’єднання всіх православних українців відбудеться обов’язково й іншого шляху немає. "Раз є держава, є своя українська церква, то православні мусять належати до цієї церкви. Зараз багато українців належать до Російської православної церкви під виглядом української. А ось тепер, коли ми отримали Томос і в Україні проголошена одна православна церква, то українські віруючі приєднуватимуться до Української православної церкви", — переконаний Філарет.

Водночас він додав, що таке об’єднання може затягнутися. "Але працювати нам треба багато, тому що силою не можна привести до єдності, як і ворожнечею, і звинуваченнями. Цього не повинно бути, тому що об’єднує людей любов, а гріх роз’єднує. Якщо ми хочемо об’єднатися, треба любити один одного, не поминати минуле", — наголосив Філарет.

Відтак, він закликав духовенство, єпископів, вірян ПЦУ з любов’ю ставитися до віруючих РПЦ в Україні.

Читайте також: Погрози Кирила Вселенському патріарху є ознакою слабкості - Філарет

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-