Погрози Кирила Вселенському патріарху є ознакою слабкості - Філарет

Погрози Кирила Вселенському патріарху є ознакою слабкості - Філарет

Укрінформ
Лист з погрозами патріарху Варфоломію від глави Російської православної церкви є ознакою слабкості Кирила.

Про це сказав почесний патріарх Православної Церкви в Україні Філарет в інтерв’ю телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Московські патріархи йшли проти волі Божої і терплять крах. От останній виступ патріарха Кирила проти Вселенського патріаха. Я коли прочитав те, що написав патріарху Варфоломію патріарх Кирил (він пригрозив Варфоломію "страшним судом" за Томос Україні - ред.), подумав: до якої низькості опустився патріарх, що виступає проти свого співбрата - Вселенського патріарха, і так його принижує. І це є ознака слабкості. Сильна людина, сильна держава ніколи не погрожує”, - підкреслив Філарет.

Читайте також: Павленко спростував закиди путінських пропагандистів проти Томосу

Як повідомлялося, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

Читайте також: Філарет: Українську церкву визнають патріархатом

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-