Віримо, що у 2019-му об’єднаємо українське православ’я та отримаємо мир - Епіфаній

Віримо, що у 2019-му об’єднаємо українське православ’я та отримаємо мир - Епіфаній

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вірить, що у 2019 році українське православ’я об’єднається навколо київського престолу, а в Україні запанує мир.

Про це він сказав у привітанні з Різдвом Христовим, оприлюдненому на сайті Президента України.

“Ми святкуємо не тільки цю велику радість приходу у світ нашого Спасителя, який прийшов заради нашого спасіння. Ми радіємо і покладаємо в подальшому нашу надію на Бога і віримо, що в прийдешньому новому 2019 році, отримавши цей великий дар – визнання автокефалії Української Православної Церкви, ми об’єднаємо все українське православ’я навколо київського престолу”, - наголосив Епіфаній.

Він також додав: “Ми віримо в те, що в наступному році запанує той довгоочікуваний мир в Україні: буде завершена війна на Сході, ми повернемо окуповані території, повернемо Крим, і все в нас буде йти так, як ми цього прагнемо, бо Господь засвідчив до цього часу, сприяючи і допомагаючи нам у цьому”.

Читайте також: Українська церква не буде залежною від Константинополя - екзарх Даниїл

Як повідомлялося, сьогодні, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-