Митрополит Епіфаній у Константинополі закликає церкви молитися за мир в Україні

Митрополит Епіфаній у Константинополі закликає церкви молитися за мир в Україні

Укрінформ
Предстоятель новоствореної Православної церкви України митрополит Епіфаній у Константинополі закликав церкви молитися за мир в Україні та за українських полонених.

Про це він сказав після отримання з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томоса про автокефалію Православної церкви України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Разом з молитвами подяки ми також сьогодні підносимо до Бога прохання про наш український народ, який вже 5 років страждає від війни, принесеної ззовні в наш мирний дім. Ми просимо вашу Всесвітність, всю Матір-церкву та всі помісні церкви молитися про справедливий мир для України і віримо, що як Бог почув наші спільні молитви про мир і єдність для нашої церкви та виконав на благо те, про що ми просили, так і почує в ці молитви і дасть державі нашій мир”, - сказав Епіфаній.

Він зазначив, що особливо у молитвах просить Божої допомоги для тих українців, які зараз терплять полон, несправедливе ув'язнення чи переслідування, страждає від війни та поневолення.

Читайте також: Порошенко про Томос: Господь побачив і оцінив боротьбу українського народу

Митрополит наголосив, що завдяки підтримці Вселенського патріарха Варфоломія, Священного синоду та підтримці української держави і Президента Петра Порошенка, розділення, яке донедавна мало місце в нашій церкві, усунене . "І єднання відновлене. Видимою ознакою цього є ми, українські ієрархи, хто на ваше запрошення, Ваше всесвятості, прибули сюди”, - додав він.

Як повідомлялося, у Софійському соборі Києва 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Тоді Вселенський патріарх Варфоломій запросив митрополита Епіфанія на вручення Томоса у Константинополь. У Константинополі 5 січня вселенський патріарх Варфоломій у патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату підписав Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні. Вручення підписаного томоса предстоятелю УПЦ митрополиту Епіфанію відбулося вранці 6 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-