Томос для України охороняв болгарський архімандрит Харалампій - ЗМІ

Томос для України охороняв болгарський архімандрит Харалампій - ЗМІ

Укрінформ
Уродженець Болгарії, колишній служитель Болгарської православної церкви архімандрит Харалампій мав честь охороняти Томос для Православної церкви України до його підписання Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це повідомляють болгарські ЗМІ.

«Саме Харалампій вніс Томос у кафедральний собор, де його було підписано Вселенським патріархом Варфоломієм. Архімандрит Харалампій родом із болгарського міста Смолян. Мати його - українка, а батько - болгарин. Став священиком Болгарської православної церкви ще в 1990 році», - зазначають журналісти.

Харалампій навчався разом з болгарськими митрополитами Ніколаєм Пловдівським і Наумом Русенським, але на відміну від них не зумів зробити швидку і блискучу кар'єру у Болгарській православній церкві.

Читайте також: Вселенський патріархат згадав ім'я Порошенка в Томосі для України

Був стипендіатом Варфоломія у богословському інституті у Бостоні в США. Деякий час служив у кіпрській церкві.

Через деякий час він повернувся до Болгарії і працював в єпархії міста Відін, де його звинувачували у фінансових махінаціях. Суд міста Відін, однак, його виправдав.

Після цього Варфоломій запросив його до себе і призначив його архієрейським намісником православних у місті Бурса. Згодом його було призначено відповідальним за зв'язок з проживаючими на території Туреччини українцями, будучи радником Вселенського патріарха з питань слов'янських церков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-