Зубко: Надання автокефалії — фундамент, який будує державу

Зубко: Надання автокефалії — фундамент, який будує державу

Відео
Укрінформ
Україна постала на диптиху православних церков і українцям знадобиться багато років, щоб усвідомити вагу цієї події.

Про це написав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко у Facebook.

"Саме факт надання автокефалії ПЦУ — це фундамент, який будує державу. Сьогодні Україна постала на диптиху православних церков", — написав Зубко.

Він додав, що українцям знадобиться багато років, щоб усвідомити вагу цієї події.

"Зичу мудрості всім нашим вірянам, святим отцям, адже головне — вірити в єдину незалежну Україну", — побажав Зубко.

Він зауважив, що рух України до Європи будується на тих християнських принципах і цінностях, які закладаються саме в церкві.

"З часом ми побачимо, як сильно це вплине на об’єднання держави... Православні християни, які вірять у свою незалежну державу, об’єднаються — на це потрібен час", — наголосив Зубко.

Урядовець підкреслив, що важливо вибудувати організаційний структурний процес у Православній церкві України: якою буде структура самої церкви, як будуть створюватись підрозділи і інститути, що працюватимуть навколо.

"Це робота з людьми та їхніми проблемами, щоб люди відчували: церква допомагає вирішувати мирські проблеми. Потрібно, щоб церква працювала з людьми", — додав Зубко.

Як відомо, диптих — список православних автокефальних та автономних церков. На формування сучасного диптиха вплинули різні чинники, зокрема давнина церков, хронологічна послідовність проголошення автокефалій, політичне значення міст з кафедрами перших єпископів. У відповідності з диптихом розподіляються місця при співслужінні предстоятелів церков, на соборах і всеправославних форумах.

Читайте також: Противники Єдиної церкви все ще намагаються “втулити” людям брехню — Павленко

Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-