Противники Єдиної церкви все ще намагаються “втулити” людям брехню — Павленко

Противники Єдиної церкви все ще намагаються “втулити” людям брехню — Павленко

Укрінформ
Радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко наголошує на духовній єдності Православної церкви України з усіма світовими православними церквами.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"В таких умовах все, на що вони (противники автокефалії - ред.) здатні - це брехня про начебто залежність Православної церкви України від Вселенського патріархату (бездоказові твердження у традиціях фейкньюз, без жодного факту) - і заяложена тема мира (яке надається більшості Церков - як знак духовної єдності, а не залежності). Як сказав сьогодні наш Президент, незалежна Церква іде до людей з миром і любов’ю. Це - найвизначніша відмінність від ворогів автокефалії, які все ще марно намагаються «втулити» людям брехню і пробудити ненависть", - наголосив Павленко.

Читайте також: Клімкін назвав надання Томосу історичною віхою, про яку ще багато напишуть

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Водночас Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату про надання Томосу Православній церкві України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-