Перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви: Парубій сподівається на закон у січні

Перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви: Парубій сподівається на закон у січні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій у січні планує внести на розгляд народних депутатів законопроект про врегулювання процедури переходу парафій Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це він заявив у коментарі журналістам у Стамбулі перед церемонією підписання Томосу про автокефалію ПЦУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я планую вже, можливо, у найближчий сесійний тиждень запропонувати, щоб законопроект, який є підготовлений, який є у ВР і був уже затверджений комітетом, запропонувати на розгляд Верховній Раді України, щоб ми змогли впорядкувати і дати дуже чіткі юридичні процедури переходу церков Московського патріархату в Українську православну помісну церкву", - сказав Голова ВР.

Спікер зазначив, що спілкувався з багатьма священиками, які розповідали йому про необхідність законодавчого врегулювання процесу переходу церков МП до ПЦУ.

Парубій переконаний, що закріплення чіткого механізму переходу церков до помісної Української православної церкви, як і отримання Томосу, сприятиме появі "великої хвилі" переходу вірян до ПЦУ.

"Розраховую, що це вдасться вирішити у січні", - підкреслив він.

Читайте також: Перед підписанням Томосу для України у Стамбулі пройшов молебень

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком 5-6 січня перебуває з робочим візитом у Стамбулі, де відбудеться підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм та вручення документа предстоятелю ПЦУ Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Відомо, що черговий пленарних тиждень Верховної Ради заплановано на 15-18 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-