2018 рік в архіві української історії займе місце поруч із 1991-м - Порошенко

2018 рік в архіві української історії займе місце поруч із 1991-м - Порошенко

Укрінформ
2018 рік в архіві історії України займе особливе місце поруч із 1991 роком, роком проголошення незалежності Української держави, адже саме минулого року народилася помісна автокефальна Православна церква України.

Про це заявив у новорічному привітанні, яке транслювалося українськими телеканалами, Президент Петро Порошенко.

"Ще мить – і літопис 2018-го року ляже в архів української історії. А місце для нього там особливе. Воно – поруч із 1991-м, коли було проголошено нашу державну самостійність", - переконаний Глава держави.

Читайте також: Гройсман привітав українців з новорічними святами

Президент нагадав, що 15 грудня саме у Святій Софії відбувся Об’єднавчий собор й  нарешті народилася автокефальна Православна церква України, визнана світовим православ’ям. 

"Боротьба за незалежність нашої церкви тривала сотні років і успіхом увінчалася лише тепер. Це - справжнє диво! Це – знак Божий, що у нас, українців, усе буде добре", підкреслив Порошенко.

Він також повідомив, що днями разом із благою вістю про народження Спасителя Україна отримає довгоочікуваний Томос – грамоту від Вселенського Патріархату, яка документально засвідчить духовну незалежність України.

Читайте також: Парубій вітає українців з Новим роком і Різдвом

Як повідомлялося, 15 грудня в Києві у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому передадуть Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-