Вишинському відмовили у відводі судді

Вишинському відмовили у відводі судді

Укрінформ
У Херсонському міському суді перенесли на 27 грудня засідання щодо продовження арешту керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському.

Про це повідомляють Крим.Реаліі.

"На засіданні адвокати і сам Вишинський наполягали на упередженості судді Галини Радченко і висловлювали сумніви в її об'єктивності. У свою чергу сторона обвинувачення заявила про бажання захисту затягнути розгляд клопотання про продовження строку запобіжного заходу Вишинському", - йдеться у повідомленні.

Суддя Ярослав Мусулевський відмовив у відводі судді Галини Радченко. Таким чином, розглядати клопотання про продовження запобіжного заходу Вишинському буде суддя Радченко.

Як повідомлялося, затриманому 15 травня в Києві керівнику "РИА Новости-Украина" інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі у випадку визнання винним. Він всі обвинувачення відкидає.

Читайте також: Справа про держзраду: голову «РИА Новости-Украина» лишили під вартою

За даними СБУ, журналіст за завданням Москви готував інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, пізніше в Києві - для підтримки угруповань "ДНР" і "ЛНР". Щомісяця він отримував на цю діяльність від РФ 53 тисячі євро.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-