Українцям радять не їхати до Польщі автомобілями - на кордоні черги

Українцям радять не їхати до Польщі автомобілями - на кордоні черги

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ радять українцям, які планують поїздку до Польщі чи повертаються звідти додому, у період до 15 січня 2019 року уникати подорожей автомобільним транспортом, а також користуватися пішим переходом "Медика-Шегині".

Такі рекомендації щодо перетину польсько-українського кордону оприлюднила прес-служба Генерального консульства України в Любліні.

"У зв’язку з наближенням святкового новорічного періоду та очікуваного різкого збільшення закордонних подорожей громадян України... перетин державного кордону з Польщею автомобільним транспортом буде ускладненим, можливі черги і тривалі очікування на КПП, особливо у пунктах “Ягодин-Дорогуськ”, “Рава-Руська-Гребенне”, “Медика-Шегині", “Краківець-Корчова”... Рекомендується громадянам України, які повертаються з Польщі додому, або планують подорожі до Польщі у період по 15 січня, уникати подорожей автомобільним транспортом, а також користуватися пішим переходом "Медика-Шегині", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польське МВС просять не закривати піший перехід на кордоні з Україною

У Генконсульстві поінформували, що менш завантаженими протягом 2018 року були КПП “Зосін-Устилуг” та “Долгобичув-Будомєж”.

Як зазначили у диппредставництві, щодня курсують поїзди Львів-Перемишль, Ковель-Хелм, Київ-Люблін-Варшава, значно інтенсифіковано автобусне сполучення, окрім того, протягом останніх років з польською стороною досягнуто значної активізації у інтенсифікації залізничного та авіасполучення.

У Генконсульстві також нагадали, що Митною службою Республіки Польща застосовується заборона ввезення з України приватними особами харчових продуктів, зокрема, м’ясо-молочних, у тому числі для власного споживання, тому громадянам України порадили не мати їх при собі на момент перетину кордону.

Громадянам України, які подорожують автомобілями, рекомендується звернути увагу на безумовну обов’язковість наявності для подорожі до Польщі, передусім, на момент проходження прикордонного контролю, страхового полісу на автомобіль, так званої «зеленої карти», на всі дні подорожі.

"Поліс може бути запитаний до перевірки як при в’їзді, так і при виїзді з Польщі. У разі відсутності чи нечинності полісу, законодавством Польщі передбачені надзвичайно високі штрафні санкції для іноземців - від 1 тисячі євро і вище", - попередили у диппредставництві.

З метою уникнення ускладнень при проходженні митних та паспортних процедур громадяни України мають бути готовими пред’явити достатні грошові кошти або кошти на рахунку на період перебування у Польщі та повернення в Україну (орієнтовно 100 зл. на день, сума зменшується, якщо є забезпечення місцем проживання), у разі подорожі з метою працевлаштування – документально підтвердити мету поїздки.

На випадок надзвичайних ситуацій за кордоном, з метою відшкодування можливих витрат, громадянам України необхідно мати у наявності міжнародний страховий поліс страхування життя та здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-