Ukraine NOW: Eurotour проїхався Берліном

Ukraine NOW: Eurotour проїхався Берліном

Фото
Укрінформ
Двохповерховий автобус, з лого Ukraine NOW, яке здалека кидається в очі та привертає увагу, проїхався в суботу туристичними місцями німецької столиці.

Берлін став другою зупинкою в рамках проекту UkraineNOW: Eurotour після Варшави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора в Варшаві та сьогодні в Берліні за допомогою технологій віртуальної реальності, ми показали кільком тисячам людей найцікавіші, наймальовничіші куточки нашої держави. Ми запрошуємо жителів Німеччини до нас у гості, у нас дуже гостинна країна. Хотілося б, щоби німці більше знали про Україну», - розповідає керівник служби міністра Міністерства інформаційної політики України Геннадій Семенченко.

Він також вказує, що одним із пунктів програми Євротуру є просування української мови по турмаршрутам у державах Європи. Цього разу це Республіка Польща, ФРН та Чеська Республіка. Дружі з сусідом, кажуть в народі. «Ми сьогодні повернули погляд в сторону Європи. В Польщі, Німеччині та Чехії працюють дуже багато наших співвітчизників», - пояснив він. 

Але організатори першого подібного туру вже мають плани у 2019 році продовжити його та відвідати інші держави.

Читайте також: Ukraine NOW: Eurotour — Варшаві показали красу України у віртуальній реальності

«Це - пілотна серія. Наприкінці лютого – початку березня будемо планувати Іспанію та інші країни на заході Європи. Ми хочемо охопити більше міст і просувати готовий продукт, який наразі маємо», - продовжує Анатолій Храпчинський, фіндиректор компанії «Магонова і партнери», яка стала одним з ініціаторів проекту. 

У Берліні автобус почав з Александрплац, а завершив на Музейному острові біля Берлінського кафедрального собору. Дуже багато людей хотіли сфотографуватися з незвичайним даблдекером. Реакція була дуже доброзичлива, та ще й передріздвяна.

«З того, що планувалося - показати, що є така держава Україна, оновлена, на рівні з європейськими державами, - ми маємо результат», - упевнений Храпчинський. Він поінформував, що орендований автобус ще понад рік буде їздити з символікою Ukraine NOW. 

Як повідомлялося, 18-26 грудня 2018 року відбувається тур трьома європейськими столицями. Його метою є покращення позицій України на міжнародній арені шляхом поширення інформації (поліграфічних матеріалів «Ukrainenow», продукції підготовленої Міністерством інформаційної політики) серед громадян Варшави, Берліна та Праги. Задля представлення України як розвиненої держави використано новітні технології, а саме VR-окуляри для якнайбільш реалістичного зображення України з метою підвищення рівня її туристичної, культурної привабливості. 

Фото Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-