Біометричний контроль на кордоні з Україною пройшли вже 450 тисяч росіян

Біометричний контроль на кордоні з Україною пройшли вже 450 тисяч росіян

Укрінформ
Після введення біометричного контролю на українському кордоні його пройшли близько 450 тис. росіян.

Про це повідомив Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в інтерв’ю телеканалу UATV.

"Після введення біометрії з 70 країн ризику всього пройшли через кордон близько 670 тисяч громадян, з яких росіян було приблизно 450 тисяч", - зазначив Цигикал.

За його словами, введення біометричного контролю має позитивний та вагомий результат. Зокрема, раніше російські спецслужби могли використовувати звичайні паспорти в своїх цілях. “Були такі випадки, коли ми затримували російського офіцера з підробленим українським паспортом, а насправді це була зовсім інша людина. Зараз, якщо ми знімаємо відбиток пальця, він уже не зможе заїхати під іншими даними. Це дозволяє фіксувати тих людей, які їдуть до нас із недоброзичливими намірами”, - сказав Цигикал.

Читайте також: Крига скресла: Цигикал прокоментував першу справу проти порушника кордону

Крім того, він додав, що у порівнянні з 2017 роком спостерігається збільшення потоку нелегальної міграції. В цьому році затримано понад тисячу нелегальних мігрантів, а це на 20% більше, ніж у 2017 році.

Як відомо, біометричний контроль для громадян 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику, на українському кордоні запрацював з 1 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-