“Суд” у Криму залишив за ґратами старшого матроса буксира “Яни Капу”

“Суд” у Криму залишив за ґратами старшого матроса буксира “Яни Капу”

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під арештом захопленого російськими силовиками старшого матроса буксира “Яни Капу” Віктора Безпальченка.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

“Таким чином, український військовослужбовець перебуватиме за гратами до 24 січня”, - йдеться у повідомленні.

Безпальченко брав участь у засіданні суду по відеоконференцзв'язку з московського СІЗО “Лефортово”.

Раніше 19 грудня Верховний суд Криму залишив під арештом захоплених 25 листопада біля берегів Криму українських військових - старшого матроса буксира “Яни Капу” Володимира Варімеза, старшого матроса катера “Нікополь” Андрія Оприска і мічмана “Яни Капу” Юрія Будзила.

Військовим скоротили строк тримання під вартою на один день через нібито допущену раніше технічну помилку. Таким чином, українці залишаться в СІЗО Москви до 24 січня 2019 року.

Читайте також: У Криму "суд" відхилив апеляції на арешт ще трьох українських моряків

25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три плавзасоби ВМС України - катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” - які прямували з Одеси до Маріуполя. За даними Києва, шість українських моряків були поранені.

ФСБ Росії підтвердила застосування зброї проти українських кораблів, відомство стверджує, що три українських військових кораблі 25 листопада «незаконно перетнули держкордон Росії».

Російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі. Всіх українських військовослужбовців доставили в столицю Росії Москву.

Дії Росії у районі Керченської протоки критикують в ряді європейських країн і США. В НАТО заявили, що уважно стежать за розвитком подій у Керченській протоці і закликали до стриманості і деескалації напруги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-