У Московському патріархаті відреагували на закон щодо перейменування

У Московському патріархаті відреагували на закон щодо перейменування

Укрінформ
В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що вони не бачать підстави змінювати назву відповідно до закону щодо назви релігійних організацій, які є частиною релігійної організації з керівним центром в РФ.

Як заявив в ефірі однієї з передач речник УПЦ МП архієпископ Климент, керівний центр його церкви знаходиться у Києві.

«Мені здається, цей закон до нашої церкви ніякого стосунку не має, тому що жодним чином ніде не прописано, що ми маємо стосунок, субординацію, керування з якимось закордонним центром, де є держава-агресор. В нашої церкви немає жодних підстав змінювати назву відповідно до цього закону, тому що наш керівний центр не знаходиться в державі агресора. Це, напевно, про когось іншого», - цитує речника Громадське.

Читайте також: УПЦ МП має вказати в назві приналежність до Росії - рішення Ради

Нагадаємо: згідно з законопроектом, УПЦ МП зобов'язана упродовж чотирьох місяців перереєструватися та змінити назву. Співавтор законопроекту, народний депутат Іван Крулько пояснює, що у випадку, якщо вони цього не зроблять Міністерство юстиції анулює їм реєстрацію.

Читайте також: А що буде, якщо «УПЦ МП» не схоче перейменуватися?

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Після Об'єднавчого собору Владика Філарет пропонує Верховній Раді ухвалити закон, згідно з яким в Україні існує лише одна Православна церква.

Читайте також: Під Радою з молитвами й іконами мітингують проти перейменування УПЦ МП

20 грудня Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав народних депутатів включити у порядок денний сесії та розглянути у четвер законопроекти, що стосуються релігійних питань. Парубій акцентував, що ці законопроекти "допоможуть Українській церкві здобути ширшу прихильність і підтримку в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-