МОЗ анонсує запуск програми

МОЗ анонсує запуск програми "Безкоштовна діагностика"

Укрінформ
На програму "Безкоштовна діагностика", яку планують впровадити в Україні з 1 липня 2019 року, у Держбюджеті-2019 закладено 2 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"На громадське обговорення винесено Постанову Кабміну про склад і умови програми "Безкоштовна діагностика" у 2019 році. На цю програму у Держбюджеті-2019 закладено 2 млрд грн. Передбачається, що з липня 2019 року Національна служба здоров’я оплатить 54 діагностичні та лікувальні послуги за направленням вашого сімейного лікаря, терапевта або педіатра", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в програму "Безкоштовна діагностика" увійдуть: 12 нових аналізів — додатково до 8 базових, а також безоплатні діагностичні процедури, зокрема мамографія і 5 видів рентгену, 6 видів УЗД та 4 види біопсії під контролем УЗД.

"Передбачається, що також безоплатними будуть маніпуляції щодо видалення новоутворень: м’яких тканин і шкіри, у носі, гортані, вухах. Також "Безкоштовна діагностика" включатиме ендоскопічні дослідження і операції одного дня: стравоходу, шлунку, дванадцятипалої і товстої кишки, сечового міхура, трахеї і бронхів. Національна служба здоров’я почне оплачувати діагностичні послуги за направленням сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів за принципом "гроші йдуть за пацієнтом" на рівні амбулаторної спеціалізованої медичної допомоги", - зазначили у МОЗ.

Читайте також: У МОЗ пропонують дозволити підліткам самостійно обирати лікаря

У відомстві підкреслили, що направлення на "Безкоштовну діагностику" буде мати електронну форму.

"Лікар зможе оформити направлення лише через електронну систему охорони здоров’я. З липня 2019 для того, щоб отримати електронне направлення на "Безкоштовну діагностику", пацієнту буде необхідно обрати свого лікаря і підписати з ним декларацію, якщо це не було зроблено раніше", - наголошують у МОЗ.

Підкреслюється, що до програми "Безкоштовна діагностика" зможуть приєднатися комунальні поліклініки, лікарні, приватні діагностичні центри, які уклали договір з Національною службою здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-