Адвокат стверджує, що фахівці Інституту кардіології не мали права оглядати Насірова

Адвокат стверджує, що фахівці Інституту кардіології не мали права оглядати Насірова

Укрінформ
Захист поновленого на посаді голови ДФС Романа Насірова стверджує, що фахівці Інституту кардіології імені Стражеска не мали права його обстежувати у березні 2017 року.

Про це сказав під час свого виступу адвокат Костянтин Дорошенко у Шевченківському райсуді столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не було підстав, передбачених законодавством, на відправлення на примусове медичне обстеження постановою слідчого чи детектива», - сказав адвокат.

За словами Дорошенка, під час обстеження Насірова у березні 2017 року в Інституті кардіології імені Стражеска було складено лише один документ без зазначення номера і дати за підписом усіх членів лікарської комісії, який потім був адресований детективу НАБУ.

У подальшому, зазначає адвокат, лікар-кардіолог Максим Соколов 6 березня 2017 року «грубо порушив лікарську таємницю, оскільки Роман Насіров не давав згоди на розголошення інформації про його стан здоров’я і діагноз».

У свою чергу, адвокат лікаря-кардіолога Олена Грицаєнко під час свого виступу у суді зазначила, що комісія в Інституті кардіології імені Стражеска діяла на підставі законодавства про охорону здоров’я і надала свій висновок про стан здоров’я Насірова на підставі звернення до них лікарів. При цьому адвокат стверджує, що в інституті кардіології не обстежували Насірова, а лише аналізували медичну документацію, яку отримали з реанімаційного відділення, а також лікарні "Феофанія".

Читайте також: Кардіолог Насірова наполягає, що не розголошував лікарської таємниці

«На підставі цієї документації фахівці інституту кардіології надали свої висновки про стан здоров’я Насірова», - зазначила Грицаєнко.

Як повідомляв Укрінформ, поновлений судом на посаді глави ДФС Роман Насіров подав цивільний позов відносно лікаря-кардіолога, що свідчив у його справі, і просить стягнути з нього 1 млн грн.

Окружний адміністративний суд міста Київ 11 грудня поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та зобов'язав виплатити йому заробітну плату за час вимушеного прогулу починаючи з 2 лютого 2018 року, відколи Кабмін ухвалив звільнити посадовця.

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова на підставі інформації, отриманої від посольства Великої Британії в Україні, про наявність у Насірова громадянства Британії.

Кабмін подасть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про поновлення Насірова на посаді голови ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-