Кардіолог Насірова наполягає, що не розголошував лікарської таємниці

Кардіолог Насірова наполягає, що не розголошував лікарської таємниці

Укрінформ
Лікар-кардіолог Інституту кардіології імені М.Д.Стражеска Максим Соколов наполягає, що не розголошував лікарської таємниці, даючи свідчення у суді у справі Насірова.

Про це він сказав у коментарі журналістам у Шевченківському райсуді столиці, де розглядається цивільний позов Насірова до нього, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що цей позов абсолютно несправедливий і нелогічний, тому що мова йде про розголошення лікарської таємниці, яку я не розголошував. Все, що я сказав, це правда і це було сказано до мене у засобах масової інформації, де фігурували навіть копії документів, які ми підписували. Це було сказано адвокатами пана Насірова за день до мене і навіть прокурором, який виступав переді мною», - заявив лікар.

Соколов зазначив, що діяв у межах закону, оскільки надав свідчення у суді після того, як суддя його попередив про кримінальну відповідальність за ненадання свідчень або надання неправдивої інформації.

Кардіолог також стверджує, що захворювання, про яке тоді заявили адвокати Насірова, має близько 12 млн жителів України, проте це не заважає їм повноцінно жити і працювати.

«Той діагноз, який існував і який очевидно існує, він дозволяє людині відповідати за свої вчинки. 12 мільйонів людей на цю хворобу хворіють, і вони ходять на роботу, їздять за кермом, керують тролейбусами, ... і це не позбавляє їх відповідальності», - наголосив Соколов.

Читайте також: Насіров судиться з лікарем, що свідчив у його справі, - вимагає мільйон

Він також вважає "космічною" суму у 1 млн гривень, яку Насіров просить суд стягнути з нього як моральну компенсацію за нібито розголошення лікарської таємниці.

Як повідомлялося, Насіров є фігурантом кримінальної справи. Його обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За даними слідства, у період 2015-2016 рр. Насіров дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами, завдавши цим державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив голову Державної фіскальної служби Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова на підставі інформації від посольства Великої Британії в Україні про наявність у нього громадянства Британії.

25 січня Кабінет міністрів направив подання на звільнення з посади відстороненого очільника ДФС Насірова на перевірку до Національного агентства з питань державної служби, а отримавши відповідний висновок, 31 січня ухвалив рішення про звільнення Насірова. Той подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

Окружний адміністративний суд міста Київ 11 грудня поновив Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та зобов'язав виплатити йому заробітну плату за час вимушеного прогулу починаючи з 2 лютого 2018 року.

У Кабміні заявили, що подадуть апеляцію на це рішення Окружного адмінсуду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-