Денісова розповіла про стан поранених моряків

Денісова розповіла про стан поранених моряків

Укрінформ
Полоненим українським морякам, які були поранені внаслідок збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки, надається необхідна медична допомога.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Я можу поширювати тільки ту інформацію, що я чула від своєї колеги пані Москалькової, коли вона відвідала поранених у “Матросской тишине”, та ділитися інформацією консулів. Артеменко дістав осколкове поранення, сильне забиття правої кисті руки. Сухожилля, кисть не травмовані, але рухи пальців рук ускладнено. Глибокий осколковий поріз останьої фаланги підмізинного пальця правої руки. Як повідомив поранений, за словами лікарів, функції руху пальців мають відновитися", - розповіла омбудсмен.

За її словами, стан Андрія Ейдера значно тяжчий. “Щодо Ейдера — тут ситуація складніша. Він зазнав сильного забиття коліна. Коліно зараз не згинається, є рвана рана ноги глибиною 2-4 см. Була надана допомога у лікарні у Керчі. Зараз йому щодня надається медична допомога, чекає на консультацію офтальмолога. Пересувається на милицях”, - наголосила Денісова.

Читайте также: Украинских пленных моряков защищают 34 адвоката

У третього пораненого, Василя Сороки, травмовано руку. “Сорока дістав тяжку рвану рану передпліччя лівої руки, осколок пройшов наскрізь та застряв на виході, частково пошкоджено сухожилля та м'язи руки. Йому також надається медична допомога”, - сказала Денісова.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки атакували та захопили три українські кораблі і 24 моряків. Після нетривалого перебування у Криму українських моряків перевезли до Москви: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна та світова спільнота визнали захоплених моряків військовополоненими, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які начебто порушили російський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-