Православній церкві України потрібно завершити повноцінне об'єднання - Епіфаній

Православній церкві України потрібно завершити повноцінне об'єднання - Епіфаній

Укрінформ
Новоствореній Православній церкві України потрібно завершити повноцінне об'єднання.

Про це сказав в інтерв'ю Радіо Свобода митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Нам потрібно довершити повноцінне єднання. Ми отримуємо томос, формуємо усі відповідні керівні органи цієї церкви. Це практично нова структура. Є багато роботи з формування. Але ми будемо це робити спокійно, мудро, виважено, тому що потрібно працювати так, щоб це об’єднувало, а не роз’єднувало", - сказав митрополит Епіфаній, відповідаючи на запитання щодо його подальших кроків як митрополита.

Стосовно зміни релігійного календаря, зокрема запровадження святкування Різдва Христового 25 грудня замість 7 січня, то, на його думку, люди навряд чи відразу приймуть це, і їм потрібно спочатку пояснити, що йдеться лише про дату.

"Потрібно пояснювати, доводити. Коли люди зрозуміють, що це не догма, це просто дата, тоді можливо робити й приймати рішення", - зазначив Його Блаженство.

Він також розповів, що представники Помісної православної церкви після отримання томосу почнуть запрошувати до подальшого об'єднання представників Московського патріархату, які на початку не увійшли до Помісної церкви.

Читайте також: Онуфрій автоматично втратить титул митрополита Київського - предстоятель ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-