Українці тисячу років чекають церковної служби у Константинополі - Президент

Українці тисячу років чекають церковної служби у Константинополі - Президент

Укрінформ
Україна вже тисячу років чекає проведення у Константинополі церковної служби, під час якої українській помісній Православній церкві нададуть Томос про автокефалію.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Дніпрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я молю Господа, щоб 6 січня, на наш Святвечір, напередодні Різдва ми з Його Блаженством (Епіфанієм — ред.) були в Константинополі на великій службі Божій. Цю службу Україна чекала тисячу років”. - сказав глава держави.

Читайте також: Створення єдиної церкви було б неможливим без підтримки Порошенка - митрополит Еммануїл

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вселенський патріарх Варфоломій привітав Україну із заснуванням нової автокефальної Православної церкви та оголосив дату передачі Томоса - 6 січня 2019 року. Передача Томоса відбудеться у Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-