Ієрархів УПЦ МП відлучили від російської церкви за участь у Соборі

Ієрархів УПЦ МП відлучили від російської церкви за участь у Соборі

Укрінформ
Двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Олександра і Симеона, які брали участь в Об’єднавчому соборі в Україні, російська церква поспішила визнати розкольниками і відлучила від церкви.

Про це пише Росбалт.

«В даному випадку люди самі захотіли відлучити себе від своєї Церкви. Нам залишається це тільки з сумом констатувати», – заявив керівник Інформаційно-просвітницького відділу церкви архієпископ Климент.

За його словами, митрополити виключені з диптиха єпископів, канонічних в Україні.

Читайте також: Глава УПЦ Московського патріархату Онуфрій втратив титул - Зоря

Окрім того, як пише "Інтерфакс", в РПЦ назвали "канонічно нікчемним" Об'єднавчий собор, за підсумками якого українське духовенство об'єдналося.

"Неканонічні збори осіб, які почасти мають, а здебільшого - не мають законної архієрейської хіротонії під загальним керівництвом мирянина і глави держави, а також приїжджої людини, нічого не розуміючої місцевою мовою, обрало неканонічного "архієрея" таким же неканонічним предстоятелем... Не розумію, на що сподівалися два архієреї законної Української православної церкви, які на нього прийшли. Шкода їх усіх. Сумна доля", - заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов.

Читайте також: Вселенський Патріархат оголосив дату передачі Томоса Україні

Як повідомлялося, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос - ним став митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-